Groningen Stad van Healthy Ageing 2012

De EU heeft de stad Groningen benoemd tot Stad van Healthy Ageing. Eerder dit jaar heeft de Europese Unie 2012 al uitgeroepen tot het Europees Jaar van Active Ageing.

GA! Groningen – Gezond en Actief ouder worden

Met de campagne GA! GroningenGezond & Actief Groningen – zijn er het hele jaar door activiteiten met als thema Gezond en Actief. Met culturele, muzikale en sportieve activiteiten wil Groningen het thema Gezond & Actief promoten. De stad wil hiermee het belang van gezond leven en actief ouder worden onder de aandacht brengen van een zo breed mogelijk publiek.

GA! Groningen is op 24 april gestart met een feestelijke opening. De activiteiten gaan nog het hele jaar door. Van mei tot en met september serveren een aantal restaurants een speciale GA! HAP. Hoogtepunt is het festival De Nacht van Kunst & Wetenschap op 2 juni. Het festival staat dit jaar geheel in het teken van Healthy Ageing. Het motto luidt dan ook: ‘to die young, as late as possible’.

Naast de initiatiefnemers van de campagne doen vele andere partners mee, waaronder restaurants, sportscholen, zorginstellingen, bibliotheken en buurtcentra.

GA! Groningen City of Talent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*