Zoetjes zijn slecht voor de mens

Kunstmatige zoetstoffen zijn steeds controversiëler geworden vanwege hun twijfelachtige invloed op de  gezondheid van de consument. Ze zijn in de meeste voedingsmiddelen opgenomen en veel mensen consumeren dit toegevoegde ingrediënt zonder hun medeweten. Momenteel is er nog steeds geen consensus over de gevolgen voor de gezondheid van de inname van kunstmatige zoetstoffen, omdat deze nog niet volledig zijn onderzocht. Consumptie van kunstmatige zoetstoffen is in verband gebracht met nadelige effecten zoals kanker, gewichtstoename, metabole stoornissen, diabetes type 2 en verandering van de darmmicrobiotica-activiteit. 

Kunstmatige zoetstoffen zijn een belangrijke klasse van suikervervangende stoffen die bekend staan ​​als hoge intensiteit zoetstoffen (HIS), ook wel aangeduid als niet-voedende zoetstoffen (NSS) of als niet-calorische zoetstoffen (NCS). Het gebruik van zes kunstmatige zoetstoffen is door de overheid goedgekeurd, waaronder aspartaam, sucralose, saccharine, advantame, neotaam en acesulfaam kalium-k in voedingsmiddelen en dranken.

Wat wel al duidelijk is, is dat inname van light-drankjes en suikervervangers om af te vallen vaak niet werkt, maar in tegendeel het gewicht verder laat toenemen. In deze nieuwe studie blijkt dat bepaalde typen darmbacteriën giftig worden bij inname van kunstmatige zoetstoffen. Niet echt goed nieuws.

Lees het hele onderzoek na via deze pagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*