Wat moet er gebeuren als je er niet meer bent?

 

 

U heeft het ongetwijfeld wel eens op televisie gezien: het reclamespotje waarin een man zijn dochter belt met de vraag welke jurk zijn overleden echtgenote het liefst droeg. Lastig voor de man in kwestie, misschien wel pijnlijk, maar het is aan de orde van de dag. Want weet u welke wensen uw naaste heeft wanneer hij of zij er niet meer is?

 

Veel mensen hebben via een testament geregeld wat er na hun dood moet gebeuren, maar de wensen voor, tijdens en na een begrafenis of crematie worden vaak over gelaten aan de nabestaanden. Wat voor kist, welke kleding, muziek, wel of geen bloemen, wensen ten aanzien van een eventuele kerkelijke uitvaart; allerlei vragen komen aan de orde bij een overlijden. Nabestaanden moeten dan in de moeilijkste momenten van hun leven belangrijke beslissingen nemen en willen daarmee geen fouten maken.

 

Om te voorkomen dat uw nabestaanden met (onnodige) vragen blijven zitten, is er het boek: Dit wil ik als ik er niet meer ben. Een helder en overzichtelijk geschreven boek, waarin uzelf  nauwgezet zijn/haar levensverhaal kan opschrijven, maar vooral ook een boek waarin de wensen en verlangens bij overlijden kunnen worden genoteerd. Zodat de nabestaanden niet met onbeantwoorde vragen achter blijven en waardig invulling kunnen geven aan de laatste wensen van de overledene. Want de dood van een geliefde is al pijnlijk genoeg.

 

[Bron: Boekinfo]

 

 

 

1 thought on “Wat moet er gebeuren als je er niet meer bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*