Was het zo..

Toen ik in 2000 een nieuw huis betrok in Amsterdam, waren de muren nog kaal. Maar in die tijd was er natuurlijk de kunstuitleen en we gingen op pad om te zien of er iets moois gevonden kon worden. En dat was er: twee wat mysterieuze schilderijen, netjes ingelijst achter glas. En sinds die tijd hangen die werken naast elkaar tot volle tevredenheid. Ik was altijd wel geïntrigeerd door de ondertekening: S. Alic. En soms zocht ik op internet of ik meer te weten kon komen over de kunstenaar.

Totdat ik eind 2022 in een whatsapp groep belandde van een auteur van een ander boek die die groep had aangemaakt om mensen uit te nodigen voor zijn presentatie. Op een gegeven moment meldt zich iemand af vanwege griep en bij toeval zie ik zijn naam: Senad Alic.  Dat kon geen toeval zijn en contacteerde hem rechtstreeks met de vraag of die schilderijen uit 2000 van hem waren. En dat was zo. Hoe mooi is dat.

Senad Alic bleek ook bezig met een boek en na een persoonlijke ontvangst bij hem thuis wist ik: dat boek ga ik ook uitgeven. En nu is het zover: Was het zo.. is de titel van het werk en beschrijft zijn levensverhaal als vluchteling uit het voormalig Joegoslavië naar een asielzoekerscentrum in Zeeland. En hoe hij vervolgens zijn leven opbouwde als beeldend kunstenaar. Het boek is echt een pronkjuweel van vormgeving en uitvoering – dus van harte aanbevolen!

Een ieder is bij deze ook uitgenodigd om naar de boekpresentatie annex expositie te komen op zondag 2 april in Podium Mozaïk in Amsterdam.

 

Over Senad Alic:

 

 

Een bijdrage van:

Paul Roosenstein

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*