Vuurwerk: Niet meer van deze tijd

Omdat we in een tijd leven waarin alle volkse tradities rustig kunnen worden bekritiseerd, moet het nu maar weer eens de beurt zijn aan het vuurwerk.  Dat spul dat vroeger alleen op oudejaarsavond om middernacht werd aangestoken, maar met veranderende tolerantie en regelgeving nu al vanaf eind november in sommige wijken en buurten wordt losgelaten.  Wat is hier leuk aan: het knalt en geeft licht. Wat is hier niet leuk aan: het knalt, geeft rook, zwerfafval, een partij gewonden. Verder levert dat voortijdig geknal irritatie op bij mens en dier. And last, but not least: tientallen miljoenen euro’s gaan in rook op: niet alleen aan de inkoop van vuurwerk, maar ook aan de medische zorg van bijvoorbeeld de jongeren die vingers, handen of een oog gaan missen.

Wat een idioterie. Maak gewoon één centraal vuurwerk zoals grote wereldsteden doen. Minder kosten, meer gezelligheid.  Want zeg nou zelf: wat is er leuk aan om in het donker in de kou een pak rotjes af te steken en wat zielige vuurpijlen vanuit een fles te laten ontbranden?

 

 

1 thought on “Vuurwerk: Niet meer van deze tijd

  1. Adriana Saarloos Beantwoorden

    Helemaal eens met het bericht. Het wordt afgedaan met de opmerking dat het niet te handhaven valt. De politiek wil haar handen er niet aan branden.
    Er moet kennelijk eerst iets rampzalig gebeuren, voordat de discussie goed op gang komt.
    Dat oogartsen aan de bel trekken, dat wordt niet gehoord.
    Laten we inzetten op plaatselijk professioneel vuurwerk en met zijn allen veilig genieten van het verdrijven van boze geesten voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*