Uw kamerplant aan de monitor

Stel: U houdt van kamerplanten maar vergeet ze iedere keer water te geven. Kan gebeuren toch? Tot voor kort betekende dat u iedere maand opnieuw naar de plantenwinkel kunt om een nieuw exemplaar te halen. Maar goed, we leven in een moderne tijd, dus dat kan anders. Sinds kort is er een apparaatje op de markt dat u in de pot steekt waar een plant inzit en dat apparaatje houdt dan voor u bij: is er genoeg water, heeft de plant genoeg licht, is het niet te koud of te warm?  En het mooie is, dat deze plant-sensor in verbinding staat met uw draadloze internet-verbinding.

Bij aanschaf van het apparaat, kunt u via een website verbinding daarmee maken. U geeft dan op hoe de plant heet, zodat de sensor snapt hoeveel water bijvoorbeeld die betreffende plant nodig heeft. En als u teveel geeft of te weinig, krijgt u daarvan een melding. Ideaal voor mensen die absoluut geen groene vingers hebben of gewoon die plant iedere keer vergeten.

Een nadeel is de prijs: de sensor kost 119 euro waardoor u zich wel af moet vragen of die plant dat waard is. Maar aardig blijft het, en als geld verder geen rol speelt……

Informatie via de producent -> hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*