‘Uitsluiten AOW’ers voor STAP-budget is leeftijdsdiscriminatie’

AOW’ers die nog aan het werk zijn, komen niet in aanmerking voor de STAP-regeling. Dat is regelrechte leeftijdsdiscriminatie, zegt de Seniorencoalitie, waarvan ook ANBO deel uitmaakt. In een brief roepen de ouderenorganisaties de Tweede Kamer op om minister Karien van Gennip te vragen de regeling per direct open te stellen voor deze groep.

ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM (de vier organisaties binnen de Seniorencoalitie) vinden het onbegrijpelijk dat werkende AOW’ers uitgesloten zijn. Waarom zouden zij niet in aanmerking mogen komen voor een financieel steuntje in de rug waarmee ze zich kunnen blijven ontwikkelen? “Juist in deze tijd met een krappe arbeidsmarkt kunnen senioren een belangrijke rol spelen”, zegt John Kerstens namens de Seniorencoalitie.

Op 1 mei kunnen belangstellenden weer een aanvraag doen voor een budget van €1.000 voor scholing en ontwikkeling. De Seniorencoalitie vindt dat ook werkende AOW’ers mee moeten kunnen doen met deze ronde.

De Tweede Kamer praat donderdag 30 maart met de ministers Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) over de uitvoering van de sociale zekerheid. Tijdens dit debat kan de Kamer de ministers vragen het STAP-budget ook voor AOW’ers met een baan open te stellen.

Niet meer van deze tijd

Een ander discussiepunt is het aanpassen van de regels rondom samenleefvormen van AOW’ers. “De regels zijn niet meer van deze tijd”, stelt Kerstens. “Daarom moet er nu snel een concreet plan komen van de ministers over hoe deze worden aangepast.”

Lees verder via Anbo.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*