Tips voor een sociaal en prettig leven

In De glans van grijs voert Liebje Hoekendijk een positieve toon. Een toon die warmte uitstraalt, ouderen bemoedigt, de laatste fase in het leven niet ziet als een langdurig tranendal, maar als een periode met toegevoegde waarde voor de samenleving en voor de oudere zelf.

Ouderen in onze tijd krijgen en nemen hun kansen om zelf te kiezen, om zinvol in de samenleving actief te zijn, om hun seksualiteit weloverwogen te uiten, om ruimte voor zichzelf te creëren in samenhang met anderen.

De glans van grijs

Naast talloze concrete tips en ideeën behandelt Liebje Hoekendijk ook belangwekkende thema’s en vragen als:

  • Ga ik de tijd anders ervaren nu ik niet meer fulltime werk?
  • Hoe kijk ik aan tegen eenzaamheid?
  • Heb ik behoefte om mijn persoonlijke geschiedenis vorm te geven?
  • Kan ik mij nog nuttig maken in het vrijwilligerswerk?
  • Ga ik genieten van het leven, van natuur en cultuur?
  • Valt er nog wat op te steken in opleidingen en cursussen?
  • Heb ik oog voor mijn financiële positie?
  • Zetten mijn dromen mij nog in beweging of heb ik mijn koers reeds gelopen?

De glans van grijs is een aanrader, niet alleen voor ouderen zelf, maar ook voor professionals in het veld, beleidsmedewerkers en allen die het wel en wee van ouderen ter harte gaat.

Liebje Hoekendijk
ISBN: 978 90 8850 159 3 | 112 pagina’s | € 9.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*