Tanden poetsen kan veeeel sneller: 6 seconden en klaar

 

Met de komst van de electrische tandenborstel heeft het tandenpoetsen al een geheel nieuwe dimensie gekregen. In elk geval voor de portemonnee. Deden onze ouders het nog met een handborstel die voor een paar gulden
kon worden aangeschaft, is dat bij de electrische variant toch wel even anders. Het apparaat varieert tussen de 30 en 200 euro en de borsteltjes die maximaal drie maanden meegaan kosten ook het nodige.

In dat opzicht doet de nieuwe revolutie in tandenpoetsen daar niet voor onder. Maar wel sneller: geen twee minuten borstelen, maar slechts 6 seconden!

Het werkt als volgt: het gebit wordt gescand om de precieze afmetingen vast te stellen en dan wordt er een kunststof bitje gemaakt met aan de binnenkant borstels voor iedere tand en kies. Een keer of 15 kauwen en alles is weer gereinigd! Kosten van de eerste scan zo rond de 150 euro en het bitje moet ieder jaar worden vervangen. Behalve als het gebit aan verandering onderhevig is: dan moet die vervanging natuurlijk sneller. Het idee komt voort uit de mogelijkheid om alles drie-dimensionaal te kunnen printen en dit is een van de eerste toepassingen op grotere schaal.

Lees er alles over op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*