Surprising saturday afternoon: spelen met conflicten

Iedere laatste zaterdag van de maand biedt Medling de mogelijkheid aan voor personeelswerkers, coaches, leidinggevenden maar ook voor de beginnende en meer ervaren mediator om op een op boeiende en informele wijze inzicht te krijgen en te oefenen in het omgaan en behandelen van conflicten. Ook andere (minimaal HBO werk- denkniveau) professionals die regelmatig in aanraking komen met conflicten en hun vaardigheden willen trainen, zijn welkom om deel te nemen aan de conflicthantering- theatersport bijeenkomsten. Of misschien twijfelt u of (basis) Opleiding mediation van Medling academy bij u past? U bent bij deze van harte uitgenodigd om kennis te komen maken bij de Surprising Saturday Afternoon.
U wordt tijdens de Surprising Saturday Afternoons in de gelegenheid gesteld om een diverse conflictsituaties vanuit verschillende invalshoeken door onze professionele trainingsacteurs in praktijk uitgevoerd te zien worden. U bepaalt hierbij de situatie en de invalshoek.
Maar daar blijft het niet bij, u wordt gevraagd om op een interactieve manier deel te nemen aan de surprising-bijeenkomsten. U kunt uw favoriete of misschien meest van u afstaande interventies uitproberen en direct de effecten daarvan ervaren. Toename van uw vaardigheden staan centraal.

Wat is theatersport?
Theatersport is een korte improvisatievoorstelling in wedstrijdvorm waarbij twee teams elkaar uitdagen tot het spelen van scènes. De ingrediënten van de scène zijn: de karakters, de relatie tussen de karakters, de plaats van handeling, de inhoud, de stemming enzovoort. Deze informatie ontvangen de speler uit het publiek. Zo werken we aan een korte oefensituatie binnen een conflictscene.
Keith Johnstone (1933) een Britse acteur, toneelregisseur en theaterdocent is één van de grondleggers van het hedendaagse improvisatietheater/de theatersport.
Johnstone heeft in eerste instantie deze vorm van theater geïntroduceerd om ‘vastgelopen’ acteurs te helpen zich vrijer te voelen/ weer lost te komen op het podium. De oefeningen van zijn gericht op onder andere spontaniteit, spelplezier en positiviteit. Door deze oefeningen uit te voeren, namen de vaardigheden van de acteurs toe om adequater met onvoorziene en onverwachte situaties omgaan. Theatersport, zoals we het nu kennen, is een combinatie van toneelspel en sportelementen.
Drie basisprincipes van Theatersport
1. Durf te falen
2. Laat elkaar stralen
3. Accepteer elkaars ideeën

 

Lees verder over een middag aan de gang met theatersport en conflicten op deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*