Senioren: Veilig en vitaal op pad

Dit is een origineel bericht van ANBO

donderdag 24-11-2011

“Vitaal en veilig in het verkeer”, was de kernboodschap van Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu op het eindsymposium Blijf Veilig Mobiel van 24 november in Utrecht. “Het is een verrijking dat ouderen zich voluit mengen in het sociale verkeer”.

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gaf aan dat iedereen veilig en vitaal aan het verkeer deel moet kunnen blijven nemen. Dit deed zij ter gelegenheid van het eindsymposium Blijf Veilig Mobiel ‘Verder mobiliseren’. De minister maakte bekend een vervolgsubsidie beschikbaar te stellen, om zo de inzet van overheden, belangenorganisaties en kennisinstituten in 2012 verder te mobiliseren.

Het project Blijf veilig Mobiel is erop gericht om activiteiten te stimuleren om senioren, zoals oudere voetgangers, fietsers en automobilisten, veilig aan het verkeer te laten deelnemen. ANBO coƶrdineert Blijf Veilig Mobiel, een samenwerkingsverband van 10 landelijke belangenorganisaties, waaronder ANBO, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, PCOB en Unie KBO. Blijf Veilig Mobiel ontwikkelt educatieve producten zowel voor senioren als voor professionals, die senioren bereiken.

Over ANBO
ANBO is de grootste onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor senioren in Nederland, ongeacht geloofsovertuiging, levensbeschouwelijke, maatschappelijke of politieke opvatting. De seniorenorganisatie is spreekbuis voor bijna 400.000 senioren en wil de zelfstandigheid en de keuzevrijheid van ouderen vergroten, onder meer op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, zorg en inkomen. Bovendien geeft ANBO aan leden persoonlijk advies en informatie, en biedt het culturele, sportieve en recreatieve activiteiten en aanzienlijke kortingen. ANBO is lid van FNV, NPCF, Age Europe en AARP Global Network. Meer informatie is te vinden op www.anbo.nl

BRON: ANP Pers Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*