Senior in zaken

Senior in zaken

Een grote gruwel voor veel mannen (ook voor vrouwen?) is het DIEPE GAT. Het diepe gat dat ontstaat na de afscheidsreceptie op het werk. Je was een fantastische werknemer, geweldig, we zullen je missen, we houden contact.

Maar dat is dus vaak (altijd) niet het geval. Die fantastische collega’s die je had, bellen misschien nog een keer: Hee man, hoe is het? Jaja, we moeten echt nog eens afspreken. Ik ga je bellen! En met een paar weken – als het akelig stil wordt in je omgeving – weet je: de telefoon gaat niet meer. Wat een narigheid. Die visitekaartjes zijn zinloos geworden, de dagelijkse routine van vroeg opstaan, ontbijten, de auto in naar het werk: afgelopen, uit.

Een tijdje geleden meldde een man zich voor een afspraak. Het was duidelijk een senior en een aimabele man. Bij het afscheid gaf hij zijn visitekaartje. Hij was directeur geweest van een zorginstelling. Dat bleek wel omdat hij met een ballpoint op zijn visitekaartje voor het woord directeur had geschreven: Ex-.

Stoppen met werken is gevoelsmatig ook het eind van je maatschappelijke positie. Wat moet je zeggen op feestjes, tegen vrienden? Je bent het niet meer, je spreekt alleen nog maar in de verleden tijd.

Niet iedereen heeft daar last van. Er zijn ook lotgenoten die het fantastisch vinden een punt gezet te hebben aan de jarenlange slavernij in dienstverband. Klaar, over en uit. Die mensen maken plannen voor reizen, lezen, mensen bezoeken..of vinden het gewoon heerlijk met het nachtkussen een langduriger relatie aan te gaan.

Maar voor dat leger aan onwennigen en die met hun nieuwe status geen raad weten, de gouden tip: begin gewoon opnieuw. Begin een eigen zaak. Maak nieuwe visitekaartjes. Wordt directeur bij jezelf. En dat klinkt ingewikkelder misschien dan het lijkt. Een nieuwe zaak begint gewoon wanneer jij dat wilt en dat kan binnen vijf minuten. Je hoeft voorlopig niets te regelen met Kamers van Koophandels of wat dan ook. Het is genoeg als je zegt: Ik ben vanaf nu ZZP’er, een Zelfstandige Zonder Personeel, en ik hou me bezig met ……(dat kun je prima zelf invullen).

En als je wilt kun je ook serieus aan de slag en naar wens geld verdienen. Denk gewoon aan waar je talenten liggen en/of wat je deed in je laatste werkkring. Dat kun je met al je ervaring ook gewoon free-lance gaan aanbieden. Zelfs bij je oude werkgever. En laat anders in je kennissenkring weten dat je beschikbaar bent voor klussen en opdrachten. Senior: de wereld ligt voor je open!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*