Relaties zijn de vitamine R van het leven

Ieder mens bouwt in zijn leven vriendschappen op en heeft een kring van kennissen en familie om zich heen. De meeste contacten ontstaan in de periode 16-25 jaar, die soms wel maar vaker niet in tact blijven. Ook als de kinderen nog jong zijn ontstaan er weer nieuwe contacten met ouders van andere kinderen. En natuurlijk zijn er veel contacten die ontstaan vanuit het werk.

Mensen in uw netwerk komen en gaan, maar naarmate de leeftijd vordert gaan er vaak meer dan dat er aan nieuwe kennissen bijkomen.
Daar moet u wel wat aan doen. Nieuwe kennissen hangen niet aan de bomen, rijp voor de pluk!

Vrienden, kennissen, minaars, bekenden
Wat is een vriend? Daar zijn boeken over vol geschreven. Het woord heeft ook bijna een magische klank, want ja, een vriend (of vriendin bij de dames) dat is toch iets bijzonders. Bij een vriend kun je uithuilen, in vertrouwen nemen om je diepste gedachten en verlangens te uiten. Die kun je altijd bellen, al is het midden in de nacht; het is iemand die altijd voor je klaar staat en altijd altijd altijd een luisterend en begripvolle houding heeft. Het is een aardig persoon waarmee je beslist geen seksuele relatie mee hebt en het is bijna altijd een persoon van hetzelfde geslacht.

Maar wees realistisch: hoeveel mensen hebben vriendschappen zoals hierboven staat beschreven? Het is zo’n ideale omschrijving, dat je je schuldig gaat voelen als je niet zo iemand in je buurt hebt. Hoeveel vrienden heb jij eigenlijk? Een beladen vraag. Maar eigenlijk ook totaal niet interessant.

Mensen hebben verschillende soorten contacten met andere soortgenoten en dat varieert nogal. Of het nu een bekende, een kennis, een bevriende relatie, een vriend of een minnaar is: het enige dat van belang is om te onthouden is, dat een mens verbinding zoekt of moet hebben om iets toe te voegen aan zijn of haar eigen geluk. En hoe dat precies heet en hoe die relatie er uit ziet is ook een kwestie van persoonlijke behoefte of smaak.

Mijn partner (m/v) is mijn beste vriend.
En vaak is dat ook zo. Je hebt een huwelijk of je woont al geruime tijd samen, dus ben je niet alleen en dus is je partner je beste vriend. Maar ook in die gevallen kan het best lekker zijn de kring eens wat uit te breiden. Voor alleenstaanden in de wereld (en dat zijn er nogal wat) is dat natuurlijk al helemaal vanzelfsprekend.

Top 10 :  Hoe kom ik aan nieuwe vrienden en kennissen.
1. Word lid van een sportvereniging.
2. Nodig de buren uit voor koffie
3. Bezoek het wijkcentrum
4. Neem een baan
5. Doe vrijwilligerswerk
6. Bezoek uitgaansgelegenheden
7. Begin een eigen club
8. Organiseer een reunie
9. Meld je aan bij een dating-site
10. Zet een advertentie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*