Project Senior, op zoek naar een nieuw evenwicht.

Ineens senior

De dag dat ik zestig werd was zo’n beetje als de dag van mijn afstuderen: ‘now what’. Destijds was er het besef dat een periode definitief werd afgesloten van onbekommerd studeren en ontdekken, en een nieuwe periode aanbrak van Serieuze Zaken, zoals werk, carrière, samenwonen, kinderen krijgen, een huis kopen, scheiden, verlies van geliefden, ect
Een onmetelijke vlakte ontvouwde zich, weliswaar ook een beetje beangstigend, maar ook een van eindeloos veel mogelijkheden.

Nu is er weer zo’n moment. Die eindeloze vlakte ligt nu vooral achter mij, ik kan al of niet tevreden terug zien. Er ligt een periode voor me die onduidelijk is, begrensd in tijd en mogelijkheden. Opnieuw moeten er keuzes gemaakt worden, moet duiding worden gegeven.
Vanzelfsprekendheden zoals werk, inkomen en gezondheid krijgen nieuwe dimensies.

 

Een onbekend gebied – een onderzoek
Hoe doe ik dat, hoe ga ik goed om met deze beperkte tijd. En wat zijn ingrediënten voor ‘succesvol’ ouder worden? Dat zijn vragen die mij bezighouden en die ik samen met generatiegenoten wil onderzoeken. Daartoe organiseer ik een serie interviews met mensen van rond de zestig.

Vragen
Tijdens deze ontmoeting komen allerlei vragen aan de orde, hoe kijk je terug, waar sta je nu, en wat is voor de komende periode belangrijk. Welke slagen wil je nog maken (of misschien wel helemaal niet), wat heb je nodig voor de komende jaren.
Hoe bepaal je de koers voor het komende decennium.

Antwoorden
Onder het motto, met elkaar worden we wijzer, zoeken we ingrediënten voor een programma onder de werktitel ‘succesvol ouder worden’.
Meedoen aan het interview betekent voor jou de gelegenheid om te reflecteren, de balans op te maken en je eigen ingrediënten te vinden. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en zienswijzen!

Wil je meewerken aan zo’n interview, dan spreek ik graag met je af!

Rob Bakker

rtbakker@xs4all.nl
0653682370

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*