Prima cursus POPMuziek voor 50+

Nooit eerder verzorgde HOVO Utrecht een cursus over rock-‘n-roll en popmuziek. Toch moeten tal van cursisten daarmee zijn opgegroeid. In deze cursus zullen de deelnemers worden verrast door belangrijke en soms minder bekende artiesten. Vermoedelijk hebben vele muziek­liefhebbers in hun leven de muziek ooit in de wacht gezet, en zijn zij door het overdadige aanbod in de media het zicht kwijt geraakt op veel prachtige muziek.
In elk van de zes bijeenkomsten zullen één of twee artiesten/groepen alle aandacht krijgen. Achtereen­volgens zullen dat in ieder geval zijn: Steely Dan en Little Feat, Buddy Holly, het Minit-label en The Byrds, Graham Parker en The Sound, Ray Charles en Maria Muldaur, en tenslotte Taj Mahal en Fats Domino. Hoogtepunten uit hun werk zullen worden gedraaid. De context van muzikale trends en ontwikkelingen in muziek en maatschappij wordt geschetst. Het opnemen van platen werd heruitgevonden en jonge musici en liefhebbers stapten over de grenzen tussen blank en zwart heen. Zij haalden barrières neer tussen muziekgenres als blues, jazz, country, gospel en folk. Dit alles wordt gekruid met wetenswaardigheden en anekdotes.

Docent: Dhr. mr. B. Dingemans is jurist en muziekliefhebber en -verzamelaar. Tot zijn pre pensionering in 2007 was hij werkzaam voor de landelijke organisatie van het openbare bibliotheekwerk (het NBLC). Tevens werkte hij als juridisch adviseur resp. secretaris voor de Werkgeversvereniging Openbare Bibliotheken (de WOB), alwaar hij later volledig werkzaam was als directeur van het verenigings­bureau.

Voorkennis: De cursus is bedoeld voor muziekliefhebbers met affiniteit voor popmuziek.

Studiemateriaal: Hand-outs en digitale informatie.

tijd: maandag 13:30-15:30 uur
13 januari t/m 24 februari 2014 (6x)
plaats: SOVA-Railzicht Stationsplein 299 3818 LE AMERSFOORT

 

 

Kijk op de site voor meer informatie: HOVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*