Plus-plus: leen geld uit voor een betere wereld

Cordaid heeft iets nieuws: talentvolle landbouwondernemers in ontwikkelingslanden helpen met een lening. Dat kan bij PlusPlus. Jij kunt een bedrijf laten groeien. Je kiest zelf aan wie je uitleent en hoeveel. Dat bedrag gaat voor 100% naar die ondernemer, die het je in termijnen terugbetaalt. Je krijgt geen rente, maar je geld wordt wél meer waard. Want na terugbetaling kan je het opnieuw gebruiken. Voor nóg een lening bijvoorbeeld. Dat zorgt voor impact, zoals nieuwe banen voor jongeren, betere voedselproductie en meer inkomsten voor velen.

 

Wat wil PlusPlus oogsten?

Bedrijven in de landbouw en voedselsector maken een wereld van verschil in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ze bestrijden armoede en voedseltekorten in vele landen. Je verwacht toch dat banken in de rij staan om dit soort bedrijven financieel te ondersteunen? Helaas.

Hoewel ze broodnodig zijn voor de samenleving, zijn deze ondernemingen ook risicovol. Een oogst kán namelijk mislukken. Door de klimaatcrisis komt dat steeds vaker voor. Ook zorgt de gebrekkige infrastructuur voor hobbels in de weg. Het is soms lastig om producten die snel bederven te vervoeren of op te slaan.

PlusPlus vindt het belangrijk om ondernemers te steunen die deze risico’s nemen. Daarom verzamelen we een crowd van investeerders die begrijpen hoe belangrijk banen en voedselzekerheid zijn. Juist op deze plekken. Vaak ondersteunen we de ondernemers niet alleen op financieel vlak, maar ook met trainingen en advies. Zo realiseren we duurzame groei.

PlusPlus wordt mede mogelijk gemaakt door crowdfundingplatform Lendahand. En dat is goed nieuws voor jou. Lendahand is het grootste sociale crowdfundingplatform van Nederland, dat zowel in 2018 als 2019 de IEX Gouden Stier voor Beste Crowdfundingplatform heeft gewonnen.

 

Lees hier over de projecten.

Maak hier je account aan en begin met helpen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*