Oranje Fonds : word Maatje!

Oranjefonds

Het Oranje Fonds start een landelijke campagne om het tekort aan Maatjes terug te dringen. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag veel groter is dan het aanbod, staan veel Nederlanders die een Maatje nodig hebben op een wachtlijst. Het Oranje Fonds zet zich de komende tijd extra in om vrijwilligers te vinden die zich willen inzetten voor een ander. Iedereen die Maatje wil worden, kan zich aanmelden op OranjeFonds.nl/maatjes.

Er zijn in ons land veel mensen die behoefte hebben aan een Maatje. Bijvoorbeeld omdat zij zich eenzaam voelen of omdat zij door een beperking niet alles zelf kunnen. Maar ook mensen die in armoede leven, kinderen die opgroeien in lastige situaties en alleenstaande ouders kunnen veel steun hebben aan een Maatje.

Koffie, uitstapjes of administratie
Dit betekent dat er behoefte is aan veel verschillende soorten vrijwilligers. Of mensen het nu leuk vinden om koffie te drinken met een oudere, een uitstapje te maken met een kind of om iemands administratie op orde te brengen: er is voor iedereen een geschikt Maatje. Als Maatje ben je gedurende een langere periode een aantal uur per week of twee weken beschikbaar om iemand op weg te helpen.

Een ander gelukkig maken
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Het tekort aan Maatjes is een groot probleem dat wij de wereld uit willen helpen. Heel veel mensen in ons land kunnen door omstandigheden een steuntje in de rug gebruiken, maar hebben niemand in hun omgeving die dat steuntje kan bieden. Daarom willen wij alle Nederlanders oproepen om zich aan te melden als Maatje. Niet alleen om daarmee een ander een plezier te doen, maar ook omdat het voor jezelf ook heel leuk is om Maatje te zijn. Want wat is er nu mooier dan een ander gelukkig maken? Stel je eens voor hoe mooi Nederland zou zijn als we dit allemaal zouden doen.”

Frans Duijts
Het Oranje Fonds zet zich sinds 2006 extra in voor de vele Maatjesprojecten in ons land. Sinds 2017 krijgt het Fonds hierbij de hulp van Frans Duijts. In het programma Maatjes Gezocht gaat hij langs bij mensen die op zoek zijn naar een Maatje. Hij brengt hun verhalen in beeld en laat zien hoe leuk het is om Maatje te zijn. Maatjes Gezocht is vanaf deze week te zien op het YouTubekanaal van het Oranje Fonds en op Omroep Gelderland.

 

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Door een extra bijdrage uit het Postcode Loterij Vrijwilligers Fonds kan het Oranje Fonds de campagne Maatjes Gezocht blijven voeren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*