Second opinion bij hartklachten vrouwen? Vul de enquête in.

Best Doctors is in samenwerking met cardiologe Janneke Wittekoek een enquête gestart om te onderzoeken of en hoe vrouwen met hartklachten een second opinion aanvragen. De online vragenlijst is via deze link in te vullen in 5 minuten.
Wittekoek: “In mijn praktijk zie ik vrouwen die twijfelen over een eerdere diagnose of die willen weten of hun aanhoudende klachten duiden op hart- en vaatziekten. Ze voelen zich onzeker en willen vaak hun eigen arts niet passeren. Met deze enquête gaan we kijken hoe het ervoor staat in Nederland: maken vrouwen gebruik van hun recht op een second opinion, durven en willen ze dit, en wat zijn de ervaringen en gevolgen? ”
Een second opinion is niet altijd vanzelfsprekend blijkt uit de gegevens van zorgverzekeraars en Best Doctors, een organisatie met een wereldwijd netwerk van artsen die second opinions verzorgt.
De enquête loopt van 4 t/m 31 september en is bedoeld voor vrouwen met hartklachten of een vermoeden hiervan.
Dagelijks overlijden in Nederland bijna 60 vrouwen aan hart- en vaatziekten, het is dan ook doodsoorzaak nummer één. De verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart zijn groot, maar worden niet altijd onderkend door de vrouw zelf, de arts of een andere behandelaar. Met mogelijk een gemiste of foutieve behandeling als gevolg

OPROEP AAN DE VROUW:
Heb je hart- en vaatklachten? Twijfel je aan de diagnose? Of heb je misschien zelfs al een hartaanval of beroerte gehad?

HeartLife Kliniek is een expertise centrum voor hart en gezondheid. HeartLife heeft een uniek zorgconcept waarbij de cardiologische zorg altijd wordt aangeboden met actieve leefstijlbegeleiding. De leefstijlprogramma’s worden op maat gemaakt voor uw hart.
Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de Heartlife Kliniek. Zij volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland gezeten om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten. Verder heeft zij een bijzondere interesse in het vrouwenhart en is zij actief in de werkgroep Hart voor Vrouwen van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast is zij lid van de commissie Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC). Haar passie voor preventie en het vrouwenhart uiten zich onder andere door het geven van talloze lezingen en presentaties door het hele land.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*