Oberhunden: te bijzonder om voor mezelf te houden

Dit najaar was een mooie aanleiding om er een lang weekend op uit te trekken.

De keuze viel op het kleine “ staatlich anerkanter Luftkurort” dorp Oberhundem in het Duitse Sauerland. Slechts drie en een half uur rijden vanuit Alkmaar en een prachtig en rustig wandelgebied.

In het dorpje belandden we bij het bijna 200 jaar oude Gasthof zu den Linden, dat dit jaar jaar al 75 jaar in handen is van de familie Brüggemann. Op de bekende sites is dit juweeltje  niet te vinden. Geen enorme luxe maar echt en authentiek.

Direct bij aankomst werden we aangenaam getroffen door de oprechte hartelijkheid en gedurende ons verblijf vonden we dit overal in terug. De kamers, niet groot maar comfortabel met heerlijke bedden. Het ontbijt is goed verzorgd en zo uitgebreid dat je er de rest van de dag op zou kunnen teren. De dinerkaart is traditioneel en alle gerechten worden met liefde klaargemaakt. Nergens heb ik lekkerder “Rostkartoffelen” gegeten.

sauerlandhotel

Verwacht in Oberhundem geen grootse en meeslepende evenementen en toch is het een prima plek in alle jaargetijden. Er zijn honderden kilometers wandelpaden en het dorp ligt vlakbij de beroemde wandelroute “Rothaarsteig”. De omgeving is werkelijk een paradijs voor mountainbikers; op nagenoeg alle wandelpaden mag je fietsen en bij het Haus des Gastes in Oberhundem zijn zelfs e-bikes te huur.

Wanneer er sneeuw ligt zijn er tientallen kilometers langlauf loipes en op drie kwartier rijden kun je op diverse plekken alpine skiën.

 

Oberhundem en Gasthof zu den Linden: te bijzonder om voor mezelf te houden.

 

www.gasthof-zu-den-linden.de

 

Marleen Rolie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*