Nieuw denkspel geïntroduceerd

Onlangs bleek dat er nog meer dan een miljoen Nederlanders het spelletje Wordfeud spelen op hun tablet of telefoon. Het op Scrabble lijkende spelletje is daarmee nog steeds mateloos populair, zeker onder senioren.

Hoewel Scrabble een tijdloos spel is, was er blijkbaar toch ruimte voor verbetering, of verandering zo u wilt. Een in Dubai gebaseerd Nederlands team heeft een nieuwe variant bedacht en uitgebracht, genaamd SmartFeud.

Hoewel het spel er in eerste instantie vertrouwd uitziet zijn er toch een aantal bijzondere functies bijgekomen. Zo kun je SmartFeud niet alleen tegen één tegenstander spelen, maar ook met drie of vier mensen. In de praktijk is dat erg leuk, de hele familie kan zo een spelletje spelen, en natuurlijk met elkaar communiceren via een chat.

Maar wat SmartFeud helemaal bijzonder maakt is dat je iedere beurt een letter kunt wegnemen van het bord om die vervolgens zelf te gebruiken. Het is even wennen, maar als je het eenmaal door hebt blijkt dat deze optie de mogelijkheden enorm vergroot, en het spel daardoor veel leuker wordt.

Niet alleen moet je kijken naar de eigen letters en welk woord je waar kunt vormen, je moet ook nog eens kijken welke letter je kunt pakken. Goede en leuke hersengymnastiek dus. En niets zo belangrijk dan om de hersenen regelmatig aan het werk te zetten.

Het nieuwe spel is zowel voor Apple als Android apparaten gratis te downloaden en te spelen. Voor wie een beetje is uitgekeken op traditionele Scrabble-spelletjes is dat zeker een aanrader.

 

Te vinden op www.smartfeud.com

Download het spel op uw telefoon:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*