Nieuw boek: Leven en liefhebben met dementie

‘U lijdt aan beginnende dementie’, luidt de diagnose van de neuroloog. Dit gesprek voltrekt zich in Nederland zo’n honderd keer per dag en eindigt bijna altijd met de vraag: ‘Wat nu’?
Dit boek helpt jou, je partner en directe omgeving bij de voorbereiding op een leven met dementie en geeft antwoord op allerlei vragen die nu op je afkomen.

Je leven leef je niet alleen. In de toekomst worden je naasten nóg belangrijker voor je. Dat kan je partner zijn, maar ook je kind, andere familieleden, buren of vrienden. Jouw dementie heeft ook invloed op hen. Wat kunnen zij doen om goed voor jou – en voor zichzelf – te zorgen? Wat kunnen jullie samen doen om je (liefdes)relatie sterk te houden? Liefde is onmisbare bagage voor de reis die dementie heet.

In dit overzichtelijke boek wordt alles praktisch, open en eerlijk op een rij gezet. Leven en liefhebben met dementie geeft informatie over medische zaken, financiën, zorgprofessionals, intimiteit en seksualiteit, vervoer, wonen, communicatie en hobby’s. Het boek raakt aan twijfels, angsten, verdriet, boosheid. Maar het biedt vooral mogelijkheden en oplossingen. De auteurs helpen je steeds antwoord te vinden op de vraag wat jij nodig hebt. Het is jouw leven dat nu zo zal veranderen, en wat jij wilt, telt.

 

Meer informatie en aanschaffen, bijvoorbeeld hier

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*