U moet aan het werk en wij krijgen daarvoor geld

verruimIn oktober 2013 spraken het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid af met een aantal grotere uitzendbureaus dat er voor het einde van 2015 22.500 50-plussers aan een baan geholpen moeten worden. Dat heet het Actieplan 55-plus. Per 55-plusser ( later verruimd tot 50-plusser) kan het betreffende uitzendbureau daarvoor een premie opstrijken. Een premie van een paar honderd euro en maximaal oplopend naar 1500 euro. En dat is in deze donkere tijden toch een mooie bonus voor de uitzendbureaus!

Werkloze 50-plussers vindt je natuurlijk snel: gewoon via de bakken van het UWV, dus u hoeft als werkloze senior niet bang te zijn dat er allerlei premiejagers op straat achter u aan gaan lopen. Ander – en grootste – probleem is het vinden van werk of eigenlijk werkgevers. Want die hebben allemaal vooroordelen over u: u bent te duur, u bent te vaak ziek, zwak en misselijk, u bent traag van lijf en leden, u kan niet meer zo goed denken en u weet al helemaal niks van computers.

En ga dan maar de werkgevers vertellen dat het het beste idee van de wereld is om een senior aan te nemen. Want die hebben zo veel ervaring en zo. Maar goed om al die premiejagers te helpen is er nu een nieuwe website: Open voor Ervaring. En dan blijkt dat het gaat om ervaring en flexibiliteit en motivatie: dat zijn uw beste eigenschappen! Onthoud dat bij uw volgende sollicitatie.

 

Bron: Open voor ervaring

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*