Maak van je levensverhaal een ‘levend’ document

 

Ieders leven is een uniek verhaal. Bij veel kinderen leeft de wens dat ouders hun verhaal vastleggen. Het opschrijven van dit verhaal is niet ieders bekwaamheid. Maar het vertellen van je levensverhaal en tegelijk vastleggen op film is een stuk gemakkelijker.

Lucky Dutch Films uit Gorinchem maakt dit mogelijk. Vanaf € 1500,- heb je al een film van je leven. “De film van je leven is belangrijk voor jezelf en de mensen om je heen,” aldus initiatiefnemer Dick Kits, ondernemer en auteur. “In de atlas van je leven ben je zelf de meest unieke attractie,” meent Kits, die inmiddels de eerste levensportretten van particulieren op dvd heeft gezet.

“Ik film en interview mensen op hun meest favoriete plekken over wat ze in hun leven hebben gedaan en over wat hen is overkomen. Ik wil laten zien hoe en waardoor ze zijn geworden wie ze zijn. Voor ouders en kinderen, familie, vrienden, kennissen en collega’s is het een geweldige inspiratie om een dierbare te zien en horen vertellen over zijn of haar leven,” zo heeft Kits inmiddels ondervonden.

In de film van je leven kan alles wat je maar wilt aan de orde komen: werk, hobby’s, emoties, gevoelens van vreugde en verdriet, vroeger en nu.

 

Openhartig

Volgens Kits is het opvallend hoe gemakkelijk iemand zijn of haar levensverhaal vertelt aan een geïnteresseerde professional met een camera. Kits: “Men is vrijwel altijd veel openhartiger dan tegenover de eigen familie. Want goed interviewen en goed luisteren is immers een vak. Dan gaan mensen vrijuit praten en komen hun verhalen veel indringender uit de verf. Soms kan zo’n verhaal amusant zijn, of ontroerend, of regelrecht confronterend.” Het laten maken van een film over je leven heeft volgens Kits nog meer bijzondere kanten.

 

“Om te beginnen is je levensfilm een waardevol document vol kwetsbare en tedere herinneringen voor je dierbaren. Maar ook biedt zo’n film soms een andere blik op je eigen toekomst: terugkijken op je leven versterkt het gevoel dat je de moeite waard bent. Voor veel mensen blijkt dat inzicht van onschatbare waarde.  De film van je leven is dan ook bij uitstek de manier om je unieke kennis en ervaring door te geven aan volgende generaties,” aldus Kits.

 

Op www.luckydutch.nl is een voorbeeldfilm te zien.

 

Alle informatie: Dick Kits (tel 0613-136767)

 

Lucky Dutch Films, Postbus 318, 4200 AH Gorinchem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*