Leuk: hoorspelen luisteren

Hoorspelen

Toen we nog jong waren, luisterden onze ouders gretig naar hoorspelen op de radio.  Bijvoorbeeld het beroemde hoorspel van Paul Vlaanderen in de jaren 50 en 60.  Dus het is in deze tijden van thuiszitten prima dat via NPO een mooi overzicht is gemaakt:

 

1. Het Bureau
Een hoorspel naar de gelijknamige roman van J.J. Voskuil is te beluisteren in de podcast Parel Radio. Tussen 2002 en 2006 maakten Krijn ter Braak en Peter te Nuyl een hoorspelserie van deze klassieker in 475 afleveringen, die in totaal 110 uur luistergenoegen bieden. Het Bureau is daarmee een van de langste hoorspelseries ooit gemaakt.

2. Luchten
Een 8-delig hoorspel gebaseerd op briefgesprekken tussen een gedetineerde en iemand buiten de gevangenis.

3. Scripts off Screen
Brengt filmscripts tot leven in de vorm van hoorspel. Scripts Off Screen onttrekt de mooiste niet verfilmde verhalen aan de vergetelheid en geeft ze alsnog een podium.

4. Stadsastronaut
Een driedelige serie van theatermaker Marjolein van Heemstra. Zij onderneemt een zoektocht, geïnspireerd op de ervaringen van astronauten die tijdens hun ruimtereis worden overvallen door een groot gevoel van liefde voor onze aardbol. De Volkskrant was laaiend enthousiast over dit hoorspel. “Als geen ander verweeft Marjolein van Heemstra het alledaagse met het filosofische in deze podcast”, schreef de krant.

Wil je elke week het nieuwste radiodrama van eigen bodem horen? Abonneer je dan op de podcast De Verhalen.

 

Bron via NPO1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*