Leespluim mei: Garage Gust

Grootouders kunnen deze maand weer aan de slag met boeken kopen, kado geven en/of voorlezen met dit bekroonde boek van de maand:

Garage Gust

Een garage biedt dikwijls een geheimzinnige aanblik op voorwerpen en gereedschap. De garage van Gust ziet er op het eerste gezicht netjes uit. Toch denk je, hier is van alles mogelijk.

En inderdaad. Gust doet nog maar net zijn garage open, lunchtrommel nog onder zijn arm, of daar komt Rico, een wat punkige neushoorn. Het zadel van zijn scooter is te klein, kan Gust er wat aan doen? Gust heeft nog wat spullen staan en gaat opgewekt aan de slag. Even later rijdt Rico op een scooter met aangebouwde zitplaats tevreden weg.

Dan komt Gina de giraffe. Zij heeft last van tocht in haar cabrio. Gust heeft nog wat spullen staan en ook Gina vertrekt met een blij gezicht. En zo heeft Gust voor iedereen een oplossing. Koelsysteem nodig? Of wat meer snelheid? Gust regelt het voor je.

Aan het einde van de dag is Gust moe. Hij is klaar. Hij heeft nog net genoeg spullen om voor zichzelf een douchefiets te maken zodat hij al fietsend weer lekker schoon wordt.

Leo Timmers schreef en illustreerde dit kleurrijke prentenboek. Hij heeft weinig woorden nodig, zijn beelden vertellen het verhaal. Gust is een vrolijke garagehouder die er duidelijk plezier in heeft iedereen te helpen. Op iedere tekening zijn zoveel verschillende en fantasierijke zaken te zien dat je er niet snel over uitgepraat zal zijn. Leuk om met een klein groepje oudere peuters en kleuters te lezen en te bespreken.

 

Titel: Garage Gust
Tekst & illustraties: Leo Timmers
ISBN: 9789045118789
Uitgeverij: Querido Kinderboek
Prijs: € 14,99
Leeftijd: Vanaf 3 jaar

 

Bestellen kan bijvoorbeeld via de Utrechtse Kinderboekwinkel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*