Leespluim januari 2015: boekentip voor beste kinderboek

De leespluim voor januari (beste kinderboek) is weer bepaald. Als u een boek zoekt – bijvoorbeeld als grootmoeder/-vader – is dit weer een goede keus:

 

 

Sneeuwwitje breit een monster
Annemarie van Haeringen
Sneeuwwitje de geit breit sokken, voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws. En wat springt er van haar pennen? Een geitje, en nog één, en nog één. Wat springen ze vrolijk rond. En moet je nou eens kijken, die poot is oranje, en die, die is blauw.

 

 

Juryrapport:

 

Daar komt mevrouw Schaap op bezoek, ze praat aan een stuk door over hoe geweldig zij wel niet kan breien. Sneeuwwitje kan haar breiwerk niet goed in de gaten houden. Nog sneller dan mevrouw Schaap doorratelt , breit Sneeuwwitje verder.

Maar wat breit ze nu eigenlijk? Ze hecht de draad af en voor ze er erg in heeft springt er een wolf van de pennen die mevrouw Schaap met huid en haar verslindt. Snel springt Sneeuwwitje in de wolkast en breit gehaast verder. Even later springt er een gebreide tijger uit de kast die de wolf opvreet.

De tijger heeft ook belangstelling voor Sneeuwwitje de geit, die snel een list moet bedenken. En dan produceert Sneeuwwitje haar meesterwerk. Het monster dat dan uit de kast komt vreet de tijger op en voordat het monster het in de gaten heeft, haalt Sneeuwwitje haar breiwerk uit. Het monster, de tijger, de wol… Tot slot komt mevrouw Schaap weer bibberend tevoorschijn, diep onder de indruk van de breikunst van Sneeuwwitje.

En Sneeuwwitje? Die breit weer rustig verder, ze denkt nu aan een groen grasveldje maar als je goed kijkt…

Wat een fantasie, wat een spanning en wat een humor! In een prettig ruime bladspiegel nemen de levendige tekeningen de lezer het verrassende verhaal in, dat nog veel stof tot napraten biedt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*