Lawaaipapegaai voor grootouders

Een mooie combinatie voor opa’s en oma’s die hun jonge kleinkinderen willen voorlezen en vermaken met muziek ‘van vroeger’.   Radio Lawaaipapegaai was een radioprogramma voor kleuters dat werd uitgezonden door de AVRO van 1976 tot 1978. Het was de opvolger van het programma Kleutertje luister (1946-1975). Radio Lawaaipapegaai was zo’n succes, dat er een televisieprogramma van werd gemaakt, genaamd Studio Lawaaipapegaai (later: De Lawaaipapegaai presenteert: “Papelagaaiwaai”). Dit werd eveneens door de AVRO uitgezonden, van 1978 tot 1982.

Lawaaipapegaai werd gepresenteerd door Wieteke van Dort, samen met Burny Bos, die ook de teksten schreef. Joop Stokkermans tekende voor de muziek.

En nu is er het mooie voorleesboek met CD op initiatief van Wieteke van Dort: Het Lawaaipapegaaiboek bestaat uit liedjes, activiteiten, verhalen en een cd te gebruiken in het voorlezen aan kleuters.

Op de CD zingt Wieteke van Dort met een aantal kinderen de teksten van Burny Bos op muziek van Joop Stokkermans. De liedjes van Burny Bos en Joop Stokkermans zijn tijdloos. Vandaar deze bundeling die ongetwijfeld veel luister-, zang- en speelplezier opleveren.

Luister even mee naar een paar fragmenten:

Het boek en CD is te koop in iedere boekhandel of via de pagina van de uitgeverij SWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*