Kamp: ‘Korten pensioenuitkering is soms onvermijdelijk’

Korten op pensioenuitkeringen is volgens minister Henk Kamp (Sociale Zaken) “naar, maar in sommige gevallen onvermijdelijk”. Dat stelt Kamp donderdag, nadat enkele grote pensioenfondsen hebben aangekondigd dat ze in 2013 mogelijk pijnlijke maatregelen moeten nemen om hun dekkingsgraden op orde te brengen.

Pensioenfondsen in problemen

De minister wijst erop dat het gaat om pensioenfondsen die al in 2008 inde problemen zijn gekomen. De fondsen zijn sindsdien onvoldoende hersteld en volgens Kamp hebben ze wellicht volgend jaar ook nog te weinig geld om alle huidige en toekomstige pensioenen te betalen. “Zonder de kortingen zouden jongeren onevenredig voor de huidige tekorten moeten opdraaien”, aldus de VVD-bewindsman.

Bron: Omroep Brabant /ANP

1 thought on “Kamp: ‘Korten pensioenuitkering is soms onvermijdelijk’

  1. Rob van Marle Beantwoorden

    dhr Kamp moet eens eerlijk zij n of het pensioen van al die ambtenaren dat is gegarandeerd, maar nee, afbreken die handel al heb je er jaren voor verplicht ingelegd met de randopmerking hier wordt je alleen maar beter van.
    Kortom afbreken net als de zorgverzekering macht naar zich trehalen, enorme salarissen die van Achmea ca. 900.000 euro per jaar , u leest het goed, en wat doen wij met de awbz, basispakket uitkleden tot op het bot,

    Het gaat er bij niet meer in dat men zo over je zuur verdiende geld, zo doelbewust beroofd wordt terwijl de politiek deze enorme crisis heeft veroorzaakt met gigantische gevolgen , het liefst volgens het denkvermorgen van de PVDA (v/h S.D.A.P>: ) het CDA (v/h christelijk) VVD voor vrijheid en democratie die zij weggeven aan Brussel.

    Er wordt door defensie gezegd wij stoppen nu met verdere bezuingingen wel als de burgers dat gaan zeggen moet je zien hoe het politie-apparaat in werking wordt gesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*