Koop een kluis als u in het verzorgingshuis zit

Mensen die opgenomen zijn in ziekenhuizen of verpleeghuizen hebben vaak een heel veilig gevoel tijdens hun verblijf. In het verzorgingshuis heb je een eigen kamer met regelmatig bezoek van helpenden of verzorgenden die de dingen doen waarvoor ze zijn aangenomen. Af en toe komt er ook nog een zoon, dochter, neef of voormalig buurvrouw langs: prima, niks aan de hand.

Helaas zijn de tijden veranderd. Iedereen kon altijd al binnenlopen in verpleeghuizen, maar nu schijnen ze dat ook gewoon te doen. Op zoek naar geld, goederen of juwelen. Nog erger: die aardige hulp die uw kamer komt doen of die dame die u helpt bij het wassen, zou ook wel eens andere gedachten kunnen hebben. Vreselijk.

In 2011 meldde de bekende psycholoog René Diekstra al in een zwartboek dat het niet best gesteld is met uw veiligheid. In zijn zwartboek werden 2000 meldingen opgenomen van diefstal. Ook René’s eigen moeder van 93 werd door de hulp bestolen. Maar nu is het 2014. Heeft die publiciteit iets opgeleverd of wordt uzelf of een van  uw ouders nog steeds beroofd in hun veilige omgeving?

Er is nu een nieuw journalistiek onderzoek gestart waarbij een ieder wordt opgeroepen melding te maken van een ondervonden misstand. Kijk op deze website of mail uw verhaal aan veiligzorghuis@gmail.com.

Kijk hier nog eens de documentaire terug uit 2011:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*