Kaartspelen

In de tijd dat de televisie schaars was en ver daarvoor was een gezellige avond een avond om kaart te spelen.  De kinderen naar bed, vrienden of buren werden uitgenodigd voor een heerlijke kaartavond: met een plankje met blokjes kaas en worst, een glaasje sherry en natuurlijk een sigarettenhouder waar de caballero en belinda vrijelijk uit konden worden gepakt.

De tijden veranderden en de beeldbuis werd steeds dominanter, en ook ontbrak het aan tijd en de puf om die zaterdagavondjes nog langer te organiseren. Sherry raakte aan lager wal en de sigarettenkoker verdween langzaam maar gestaag.  Wat de laatste jaren van het kaartspel is overgebleven is het pokeren.  Mensen schijnen zich massaal op het pokeren te storten en dat voornamelijk via gok-websites op het internet waar gouden bergen worden belooofd aan de spelers. Uiteindelijk wordt er maar één iemand rijk en dat is de exploitant van deze virtuele gokmachine.

Het is weer tijd voor een herwaardering van de kaartavondjes! Zo zie je nog eens iemand en het is een geweldig leuke bezigheid. Hoewel, er zijn ook de nodige huwelijken en vriendschappen gestrand omdat de emoties nogal eens willen oplopen tijdens het spelen. Dus goede tip: blijf altijd relaxt, het is maar een spelletje!

De top 10:

1. Klaverjassen. (4 spelers, waarbij twee stellen tegen elkaar spelen.) De spelregels zijn op deze pagina te vinden. Speel het spel hier op de computer.
2. Pesten. (2-6 spelers). De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
3. Hartenjagen. (4 spelers)  De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
4. Een-en-twintigen. (minimaal 2 spelers) De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
5. Een-en-dertigen. (2-4 spelers). De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
6. Toepen. (4 spelers) De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
7. Bridge. (4 spelers, twee stellen). De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
8. Canasta. (2-6 spelers). De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
9. Poker. (2-10 spelers). De spelregels zijn op deze pagina te vinden.
10. Patience. (1 speler). De spelregels zijn op deze pagina te vinden.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*