Je hele leven werkloos en dan met pensioen: in België kan het!

Als je het slim aanpakt kun je je hele leven in totale ledigheid doorbrengen… en betaald door de vriendelijke overheid.  In België lijkt dat mogelijk, zo blijkt uit onderstaand verhaal. Beetje jammer dat deze beroepswerkloze zich niet realiseert dat het de andere burgers zijn, die zijn inkomen moeten ophoesten.

 

“Ik ben nu 40 jaar aan ‘de dop’ (uitkering) . Bewust.” Dat zegt H.B., een 64-jarige man met een universitair diploma. “Mooi leven gehad en niemand die ooit lastige vragen heeft gesteld. Ik heb een klein jaar gewerkt en dat was het.” B. leidt een rustig leventje aan de Westkust. “Volgend jaar ga ik met pensioen.”

H.B. wil te allen prijze anoniem blijven. “Ik wil in het laatste jaar van mijn ‘carrière’ als kampioen van alle ‘doppers’ geen ­problemen meer krijgen. Ik weet trouwens niet wat ze met mij als 64-jarige nog zouden kunnen aanvangen, maar je weet maar nooit. Ik heb ook die verhalen gehoord over de plannen van Bart De Wever. Ik zal me dus rustig houden, zoals steeds. Ik ga volgend jaar met pensioen. Dat zal natuurlijk niet veel veranderen aan mijn levensstijl, maar dan ben ik pas helemaal vrij.”Acht maanden heeft H.B. in zijn hele leven maar gewerkt. “Ik was ingeschreven als bediende bij een openbare dienst. Veel moest ik niet doen. Ik zat de hele dag op een stoel te kijken of alles wel volgens de regels van de kunst verliep. Ik doodde de tijd met het lezen van boeken. Na enkele maanden was ik het beu, maar ik had intussen wel tweehonderd dagen gewerkt en kon dus in die tijd naar ‘de dop’.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*