Je documenten in de wolken

Documenten opslaan in de ‘cloud’, je hoort het steeds meer. Waar je ook bent, verbonden met het internet, kun je bestanden altijd online opslaan. En zo kun je er ook altijd weer bij, vanaf een smartphone, tablet, laptop of pc. Omdat smartphones en tablets doorgaans niet veel opslagruimte hebben, is een cloud ideaal om grote bestanden op te slaan zoals foto’s, muziek of films.  Ook kun je foto’s die je onderweg neemt direct opslaan in de cloud. Thuis haal je ze binnen op de computer om ze te bekijken of te bewerken.

 

Meer voordelen

De computer, je doet er alles mee en moet er niet aan denken dat hij het niet meer doet. Helaas is dat soms wel de realiteit. Natuurlijk kun je een computer reparatie laten uitvoeren, maar het is niet gezegd dat al je bestanden gered kunnen worden. Daarom is het goed om kopieën te maken van je bestanden en deze extern op te slaan. De meeste mensen doen dat op een externe harde schijf. Toch is dat niet helemaal veilig, omdat deze harde schijf meestal op dezelfde locatie staat als de computer. Wat als het huis afbrandt, of de computer en harde schijf worden gestolen? Het is aan te raden om de bestanden die je echt niet kwijt wilt, extern op te slaan in een cloud.

 

Welke cloud?

Er zijn veel aanbieders van clouddiensten: bijvoorbeeld Google met Drive, Apple met Icloud of Dropbox. Welke voor jou het beste is, hangt af waarvoor je de cloud wilt gebruiken. Waar je op moet letten:

  • Hoeveel gigabytes opslagruimte krijg je (gratis) ter beschikking?
  • Hoe is het gebruiksgemak van de cloudservice?
  • Kun je met een applicatie vanaf je smartphone gemakkelijk inloggen in de cloud?
  • Hoe is de privacy geregeld van je documenten?
  • Wat zijn de maandelijkse kosten voor het gebruik van de service?

 

Minder pc-gebruik

Doordat je steeds meer doet op je smartphone, laptop en tablet, van e-mailen tot internetbankieren, wordt de pc minder gebruikt. En hoe minder je een pc gebruikt, hoe trager deze wordt. Net als een auto die een jaar stil staat. Heb je last van een trage pc? Schoon hem dan eens flink op.

 

Tips om je pc sneller te maken:

  • Verwijder tijdelijke bestanden door de browsergeschiedenis te wissen
  • Verwijder onnodige programma’s uit het opstartmenu
  • Check de computer op programma’s die je niet meer gebruikt en verwijder deze
  • Gebruik geen zware virusscanner die alle handelingen en documenten controleert
  • Zorg dat de harde schijf niet bomvol staat met documenten; gebruik hiervoor een cloud

 

Lukt het toch niet om zelf je pc sneller te maken, dan zijn er gelukkig genoeg bedrijven die pc hulp bieden. Sommige bedrijven doen dat ook samen met jou, zodat je het een volgende keer zelf kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*