Hippe hobby: Droedelen… eh…. Zentangle

Als je vroeger in de schoolbanken zat, of later in een vergadering op je werk en je had al dan niet toevallig een balpen in je hand, dan kwam het nogal eens voor dat je onbewuste tekeningetjes ging maken, wat cirkeltjes tekenen, doelloos, maar dan ook wel weer lekker. Droedelen is de naam om dat onbewuste grappige verschijnsel te beschrijven. En het mooie was, is dat droedelen ook een rustgevende werking uitstraalt.

Nu is droedelen als een officiële hobby komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Het is uiteraard een hippe variant met een groot verhaal erbij: Zentangle is een combinatie van het boeddhistische Zen en de kunst van de kalligrafie en dat leidt tot droedelen met een filosofie. Daar is helemaal niks mis mee. Het is nu een officiele hobby, en eerlijk is eerlijk: je kunt er op een leuke manier je tijd mee doorbrengen.

Hoe gaan we het doen?

Kijk naar een paar films en je krijgt al snel een idee wat de bedoeling is:

en hier een voorbeeld van een ‘ietwat’ gevorderde: 3,5 uur zentangelen, samengevat in een paar minuten:

Je kunt inmiddels al tientallen boeken kopen over Zentangle om nieuwe ideeën op te doen en met een beetje rondkijken zijn er in je buurt ook cursussen te volgen, wat ook weer leuk is om gelijkgestemden te ontmoeten. Of neem een kijkje op de officiële website Zentangle.

Je kunt uiteraard gewoon beginnen met de spullen die je hebt. Wil je helemaal de hobby professioneel aanpakken, koop dan speciaal papier en pennen van Sakura.

 

 

 

———-

Gerard Vroechop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*