Helden van toen: De Tielman Brothers

Op donderdag 28 september was er een feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Harm Peter Smilde over De Tielman Brothers: puur jeugdsentiment!

 

 

 

De broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman zijn de ongekroonde pioniers van de Nederlandse pop- en rockmuziek. In de jaren vijftig van de vorige eeuw komen zij met hun versie van de revolutionaire rock-‘n-roll van Indonesië naar Nederland. Ze hebben overal lak aan en stappen gewoon met hun gitaar en drie akkoorden het podium op. Voor de lol, voor het geld en voor de meisjes. Helden van toen neemt je mee in hun verhaal, naar hun tijd. Naar een Nederland dat maatschappelijk en cultureel op de helling staat. Naar de rauwe randen van de rock-’n-roll-clubs in Duitsland waar The Tielman Brothers vooral optreden. Naar die helden van toen die een ereplaats verdienen in onze muziekgeschiedenis van nu.

“Wij speelden gitaar omdat we The Tielman Brothers en andere Indo-bands hadden gezien. Als je begint met muziek maken, dan moet je toch helden hebben. En dat waren zij in die tijd.”
Rinus Gerritsen

“The Tielman Brothers, die naam moet absoluut met hoofdletters worden geschreven in de Nederlandse popgeschiedenis.”
Leo Blokhuis

“Ik heb The Tielman Brothers live gezien, zeker, in Palais de Danse. Ik wist niet wat me overkwam. Dat was de tijd toch een klein tikkeltje geniaal vooruit, eigenlijk wel, toch.”
Jan Akkerman

hvtpresentatie
 

 

IN DE MEDIA

Marinjo, Robert Hallatu ‘Helden van toen’ brengt de tijd van de Nederlandse oer-rock-’n-roll tot leven
Historiek.net The Tielman Brothers en de oertijd van de Nederlandse popmuziek 
Den Haag FM Boek over the tielman brothers en de nederlandse rock-n-roll
Facebook www.facebook.com/Tielmanbrothers

Boekinformatie op deze pagina:  Uitgeverij SWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*