Hannie Schaft

Mooi uitgevoerd boek voor kinderen rond 12 jaar over Hannie Schaft: perfect om aan uw (klein)kind te schenken om de kennis over onze geschiedenis te laten leven.

Hannie Schaft strijdt tegen de Duitse bezetter
Met illustraties van Danker Jan Oreel

 

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger van Adolf Hitler Nederland binnen. Nederland raakt betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.

In 1943 moeten alle studenten beloven dat zij zich aan de Duitse regels en wetten houden. Jannetje Johanna Schaft weigert dit, net als de meeste andere studenten. Door haar weigering mag ze niet verder studeren. Jo gaat terug naar haar ouders in Haarlem. Ze wil niet machteloos toekijken hoe de Duitse bezetter de Nederlanders steeds meer vrijheden afneemt. Jo verandert haar naam in Hannie en sluit zich aan bij het verzet.

Sunny Jansen brengt de laatste jaren van het leven van Hannie Schaft overtuigend in beeld: ze sprak met verzetsmensen die met Hannie Schaft hebben samen gewerkt en deed uitputtend onderzoek. Ze houdt rekening met de jonge lezer, maar houdt niets achter. Het hele verhaal over een gewoon meisje in het verzet wordt verteld. Een levensgeschiedenis die indruk maakt.

 

Bestel het boek bijvoorbeeld hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*