Gezondheid dagelijks checken: dan doen we dan weer niet

Er zijn tegenwoordig allerlei apparaten op de markt waar je op dagelijkse basis (een beetje) kunt zien of je wel gezond genoeg leeft en bijvoorbeeld hoe het er voor staat met je hartslag. Dat is vrij gemakkelijk te doen: je hebt polsbandjes die je calorieverbruik meten, je slaaproutine, je hartslag en bijvoorbeeld het aantal stappen die je dagelijks zet. Ook de nieuwe smartphones zoals bijvoorbeeld de Iphone kan dit automatisch voor je bijhouden.

Afgelopen zomer is er een wereldwijd onderzoek geweest om te bezien in hoeverre de inwoners van 14 landen dit soort hulpmiddelen gebruiken om huin eigen gezondheid in kaart te houden. En wat blijkt: de Chinezen doen dit vrij massaal (45%) en de Nederlanders een stuk minder (13%).

De Nederlandse resultaten per leeftijdsgroep zijn best komisch: de jongste bewoners in het onderzoek willen dagelijks wel weten hoe het ervoor staat, maar wij senioren zijn toch een stuk minder geïnteresseerd. Terwijl wij het misschien wel het hardst nodig hebben. Misschien omdat we niet zo bezig zijn met moderne apparaatjes of misschien omdat in de jongeren-groep een epidemie van gezondheidsverslaving heeft toegeslagen.

Bron van de onderzoeken: GFK

health-and-fitness-tracking

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*