Gezocht: deelnemers generatiedialoog

 

Aankondiging generatiedialoog Betekenisvol Ouder Worden 2012

De Generatiedialoog Betekenisvol Ouder worden van Rijp en Groen is met negen andere Europese initiatieven uitgekozen tot de tien meest innovatieve en inspirerende benaderingen van wat genoemd wordt: de uitdaging van Active Aging.

De EU heeft 2012 uitgeroepen tot het Jaar van Active Aging en alle initiatieven die zich daar mee bezig houden uitgenodigd hun benadering mee te laten dingen naar ‘de prijs van het meest inspirerende initiatief’. Zie ook www.festivaldergeneraties.nl. Daaruit zijn tien benaderingen gekozen, waaronder dus de bijgestelde generatiedialoog van Rijp en Groen.

Wij hielden begin december  2011 al een generatiedialoog over dit onderwerp, maar daarbij kwam de thematiek naar ons idee nog niet voldoende scherp aan het licht. Wij hebben daar veel van geleerd en deze nieuwe opzet gemaakt.

 

…….., maar dan begint het pas: wat is het waard?

De prijs die we hiervoor hebben gekregen,1500 euro, is niet vrijblijvend. Van ons wordt verwacht dat we deze dialoog uitvoeren en gebruiken als een onderzoeksinstrument. Hoe denken mensen die in onze dialoog met het thema ‘betekenisvol ouder worden’ aan de slag gaan, na die dialoog over dit thema. Draagt deze dialoogopzet bij aan (het ontstaan van) een inspirerend perspectief aan een nieuw persoonlijk elan rond active aging, persoonlijk en/of collectief? Mooie uitdaging, want daar gaat het allemaal natuurlijk om, om nieuwe mogelijkheden en beweging te creëren.

 

Uitnodiging:

 Wij nodigen u daarom van harte uit mee te doen en op zaterdag 10 en zaterdag 24 november met ons en elkaar in dialoog te gaan over het thema Betekenisvol Ouder Worden, of zoals de EU dat noemt, Active Aging. Op 10 november van 9.30 tot 16.30 uur en op 24 november van 9.30 tot 12.00 uur.

We ‘doen’ de generatiedialoog dus niet meer op één dag; de drie rondes verspreiden we over drie dagdelen. De inzichten en ervaringen én uw evaluaties worden door ons verwerkt tot een samenhangend verhaal dat naar ‘Europa’ gaat en wellicht en hopelijk bijdraagt tot de ontwikkeling van inspirerende politieke visie en beleid over ouder worden.

De dialoog voltrekt zich beide dagen op een toepasselijke plek in Utrecht: het Bartholomeusgasthuis in het oude centrum van de stad.

 

Partners:

Rijp en Groen organiseert deze generatiedialoog op beide bij elkaar horende zaterdagen in nauwe samenwerking met het Bureau voor Demografie en Innovatie (Ger Tielen) en het bureau ActivAge (Kees Penninx).

 

Aanmelding en kosten:

Aan deze dialoog kunt u meedoen als u behoort tot de generatie X (1955/1970), de babyboomgeneratie (1940/1955) of de stille generatie (1928/1940). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: tot maximaal 12 personen per generatie. U kunt zich aanmelden bij Rijp en Groen door een mailtje te sturen naar info@rijpengroen.com. Graag voor 1 oktober!

Na aanmelding krijgt u een half oktober meer informatie plus en het programma van 10 en 24 november toegestuurd.

 

De kosten bedragen 15 euro per persoon. Daarvoor krijgt u behalve koffie en thee op z’n tijd, op 10 november een goede lunch aangeboden. En natuurlijk het rapport dat wij als resultaat naar ‘Europa’ sturen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*