Gepensioneerde Man Syndroom

| Geen reacties

Gepensioneerde Man Syndroom

Het was er natuurlijk altijd al, maar er is nu een naam: Het Gepensioneerde-Man-Syndroom (Retired Hubby Syndrome). Wat is er aan de hand?

Uw man neemt na vele jaren eindelijk eindelijk afscheid van zijn werk. Feestje van de zaak en uitzwaaien maar.  De volgende dag zit uw man thuis en naarmate de dagen en weken vorderen steeds meer u in de ogend kijkend.  En dan komen twee scenario’s, die allemaal leiden tot hetzelfde probleem:

1. U was de laatste jaren gewoon thuis als ‘huisvrouw’ en volledig gewend geraakt aan uw eigen dagindeling en uw dagelijkse bezigheden en uitjes. Nu is manlief permanent thuis en zal hij toch uw tijd gaan claimen en ook meer rommel veroorzaken en kosten maken, omdat hij meer gebruikt maakt van het huis. Dat levert stress op en uiteindelijk depressie, als dat tevoren niet goed is besproken.

2. U bent jonger dan uw man en hebt nog een werkzaam leven. U komt thuis en manlief zit op de bank; in het slechtste geval zat ie daar in de ochtend al met de TV aan.  Of in elk geval zal het zo zijn dat na verloop van tijd uw man steeds vaker vraagt of jullie iets samen kunnen doen. U bent moe van het werk, hij verveelt zich. Oeps… stress en depressie.

De oplossing is niet zo gemakkelijk voorhanden. U kunt elkaar volkomen loslaten zodat een ieder zijn of haar eigen tijd maar moet zien in te delen: Hobby’s, vrienden, vakanties. Het beste plan vanuit uw optiek is natuurlijk: Neem een jongere vent, dan bent u eerder gepensioneerd en heeft u in elk geval geen last van het Gepensioneerde-Man-Syndroom.

 


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

*


Naar boven