Geld voor elkaar

Van baby-boomers wordt gezegd dat de bankrekeningen goed gevuld zijn. En als dat al zou zijn….wat levert een spaarrekening nu helemaal op?  Op zijn best ergens een rentepercentage tussen de 2,4 en 3% op het banksaldo. Maar aangezien de belastingdienst in de meeste gevallen nog 1,2% vermogensheffing wil toucheren, blijft er van die rente eigenlijk niets over, zeker als je de inflatie ook nog in aanmerking neemt.

Dan zou het toch prettig zijn als je meer rente kunt krijgen en ook nog een ander daarmee een helpende hand uitsteekt. Het valt in deze tijd niet mee voor startende ondernemers of zelfs gevestigde ondernemers om bij een bank financiering los te peuteren. En als dat al mocht lukken, zijn de rentevergoedingen niet mals.

Sinds kort is er een initiatief om geldvragers en geldgevers bij elkaar te brengen, gewoon via een website. De geldvrager kan zijn aanvraag daar omschrijven inclusief het gewenste bedrag, de looptijd en het aangeboden rentepercentage. Die rentepercentages liggen meestal tussen de 6 en 9%, en dat is flink ruimer dan het bondsspaarbankboekje.

De website evalueert de geld-aanvraag en geeft deze een risicocode mee. A-leningen zijn defensief, E-leningen zijn riskanter.
De geldgever (investeerder) kan op 1 of meerdere projecten intekenen: dat hoeft niet voor het hele gevraagde bedrag. Er zijn investeerders die 100 euro in een project willen stoppen, maar er zijn ook die voor 10.000 euro willen deelnemen. En zo ontstaat per project een bonte verzameling van investeerders. Op het moment dat het gevraagde bedrag is bereikt krijg je een mail met het verzoek om het geld over te maken naar de bankrekening van de initiatiefnemers van de website. Die houden zelf een kleine vergoeding, maar regelen dan vervolgens het hele traject. De betalingen van de geldvrager wordt door hen in de gaten gehouden. Mocht het per ongeluk voorkomen dat de kredietnemer niet betaalt, dan wordt een incassobureau ingeschakeld.

Neem zelf een kijkje op geldvoorelkaar.nl : geld moet rollen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*