[Film] 69: liefde seks senior,

Hoe ga je om met de liefde als je al meer dan zestig jaar getrouwd bent? Kun je nog verliefd worden op je 85ste? Is klaarkomen nog hetzelfde? Wat voor invloed heeft een ouder lijf op de beleving van seks?

In 69: liefde seks senior vertellen ouderen ontwapenend en ontroerend over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seksleven op gevorderde leeftijd. Jongeren bepalen immers het beeld van seks in de samenleving. In de documentaire vertellen de nog steeds smoorverliefde Atie (81) en Kees (83) over hun ontmaagding zestig jaar terug op Vlieland; de homoseksuele Hans ervaart op zijn 83ste voor het eerst hoe het is als seks en liefde samenkomen; Wietske (72) is een relatie begonnen met de gevoelige Fred (66), terwijl ze nog met veel liefde voor haar demente echtgenoot zorgt en Jeanne (84) gaat in een seksshop op zoek naar de nieuwste vibrator.

Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop en waarnaar we verlangen. 69: liefde seks senior gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?

Premiere:  22 november op de IDFA.

Vanaf 12 december in filmtheaters :

  • Amsterdam: Het Ketelhuis
  • Breda: Chassé
  • Maastricht: Lumiere
  • Nijmegen: LUX
  • Rotterdam: ’t Lantarenvenster

 

1 thought on “[Film] 69: liefde seks senior,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*