Facebook is eigenlijk van ons

Sociale Media: een nieuw woord waarmee we websites en internet-applicaties benoemen waarmee we in principe met andere mensen in contact kunnen komen en blijven. Die andere mensen noemen we dan vrienden en waar we vroeger een goede vriend hadden, hebben we nu soms wel honderden vrienden. En die vrienden plaatsen dan inzichten, verhaaltjes, foto’s van vakantie en familie of citeren beroemde spreuken.  En er zijn van die sociale media steeds meer. Vandaag de dag is er Facebook, twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest, Linkedin. Er zijn er veel meer, maar dit zijn toch wel de bekendste en grootste.

Wat nu opvalt is een scheiding van generaties en dat is tamelijk opvallend. Enkele jaren geleden was Facebook het domein van jongeren en jong volwassenen, maar dat is niet meer zo. Tieners en twintigers zijn massaal afgehaakt en wat daar overblijft zijn moeders en senioren. Als we ook nog de moeders wegwerken, is het gewoon helemaal van ons, dat Facebook.  Veel gezelliger: kunnen we het eindelijk hebben over dat ons leven beter in elkaar zat dan nu.  Dus: als je last hebt van moederpraat, wijs ze dan op Instagram: kunnen ze daar foto’s zetten van hun leven en dat van hun kind of kat.

Tieners zitten nu te snapchatten en dat is prima. En de zakenvrienden hebben elkaar al lang gevonden op Linkedin: interessante berichten plaatsen in de hoop op een betere baan.

Facebook is van ons en dat blijft voorlopig zo. En zo blijft ons leven goed en wij gelukkig.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*