Energie manager en meer

De energieleveranciers hebben vanaf 2012 flink ingezet op nieuwe energiemanagers voor thuis. Zo heeft Eneco een nieuwe kamerthermostaat, de Toon; Essent de E-thermostaat en NUON de E-manager. Het hoofddoel van deze apparaten is voornamelijk om u inzicht te geven in uw verbruik en het verbruik van afzonderelijke apparaten, waarmee u kunt besparen. Daarnaast is er ook een verbinding met het internet wat het mogelijk maakt om vanaf afstand bijvoorbeeld de verwarming hoger of lager te zetten.

De Nuon E-manager sluit je  aan op de gas- en elektriciteitsmeter en op het internet. Via de eigen smartphone, tablet of pc is te zien hoeveel energie er in de woning wordt verbruikt. Met apart verkrijgbare Smart plugs kan de Nuon E-manager ook het verbruik per apparaat laten zien. Hiermee is verlichting en verwarming op afstand aan en uit zetten. Om ook de verwarming te beheren levert de NUON als extra een thermostaat van Honeywell.

Het kost wel wat overigens om de apparatuur aan te schaffen: Essent noemt 249 euro (gratis voor nieuwe klanten, 130 euro korting voor bestaande klanten). Eneco rekent 120 euro + 3,50 abonnement per maand en NUON is duurder 199 voor de e-manager (50 euro korting voor klanten, gratis voor nieuwe klanten) + 129 voor de thermostaat + 30 euro per smart plug en dan nog 2,95 abonnement per maand.
De mogelijkheden in het NUON aanbod zijn groter, omdat daarmee ook apparaten aan en uitgezet kunnen worden van een afstand via een internettoepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*