Een eigen buitenhuis: de stacaravan

Het is een droom voor veel mensen: een eigen buitenverblijf: een tweede huis, een volkstuintje of een stacaravan.  Dat laatste kent zo zijn eigen charme, al was het maar dat het een betaalbaar alternatief is om weekenden en vakanties in door te brengen – of eigenlijk zoveel tijdsbesteding als je wenst. En mocht je zover zijn, dan zijn hier de aankooptips.

 

Gouden tips bij het kopen van een stacaravan

Je bent er bijna klaar voor. Op het internet zag je een mooie aanbieding. Let op! In je enthousiasme ga je wellicht te snel tot aanschaf over. Heb je wel overal over nagedacht? Hierbij 7 gouden tips van Opencaravanroute de je als checklist kunt gebruiken voordat je de aankoop definitief maakt.

1) Eerst zien, dan geloven
Logisch, maar wel belangrijk. Komt de stacaravan in het echt net zo mooi over als op het fraaie internetplaatje, of zit er addertje onder het gras. Maak dus altijd een afspraak met verkoper en neem rustig je tijd bij de bezichtiging.

2) De omgeving
Wil je er af en toe een dagje op uit? Tot in hoeverre past de staanplaats bij je wensen? Hoever zit je van de zee, bos, grote steden of recreatiemogelijkheden? Of wat dacht je van horeca of een grote supermarkt? Niet onbelangrijk, zeker niet als je veel op de fiets wilt ondernemen.

3) Dieren op de camping
Ben je van plan dieren mee te nemen naar je stacaravan, informeer dan eerst of er restricties op de camping zijn. Sommige campings hebben nauwelijks restricties op dit gebied. Of wellicht zoek je juist een camping waar er weinig huisdieren rondlopen? Informeer dus goed!

4) Leeftijden en bewoners
Zoek je een camping met vooral mensen van je eigen leeftijd? Wil je een mix van jong en oud? Heb je kinderen en zoek je juist een familiecamping of ben je op zoek naar een meer rustieke plek. Verdiep je daar goed in en staar je niet blind op de fraaie voorgevel van je beoogde stacaravan.

5) Staangeld en andere kosten
De aanschaf van je stacaravan zijn de eerste kosten die je maakt. Daarnaast betaal je ook staangeld en eventuele andere kosten die een camping in rekening kan brengen. Breng dat eerst goed in beeld zodat je niet voor verrassingen staat.

6) Wifi, internet en andere voorzieningen
Welke plannen maken we tegenwoordig nog zonder onze pc of mobiel? Maar hoe zijn de internet/wifi-voorzieningen op jouw toekomstige staanplaats? Wat zijn de kosten en wat is de kwaliteit?

7) Activiteiten en recreatie
De ene camping organiseert weinig en is bedoeld voor de pure rustzoeker en de ander heeft weer een bont aanbod aan activiteiten. Als je een liefhebber bent van het laatste check dan of het aanbod aansluit op je interesses. Werkt je beoogde camping samen met RECRON? Dat is een goed teken, want RECRON is de branchevereniging van de recreatieondernemers. Je kunt er dan van op aan dat de camping een zekere kwaliteit en degelijkheid biedt.

Laat je niet alleen informeren door de verkopers van de stacaravan. Zij willen immers graag tot verkoop over gaan. Schroom dus niet om de camping zelf aan de tand te voelen of een praatje te maken met je potentiële buren. Wij wensen je een wijs besluit en veel plezier met je nieuwe stacaravan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*