Een chronische ziekte of beperking? Doe belastingaangifte met behulp van meerkosten.nl

Leven met een chronische ziekte of beperking brengt vaak extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Komen deze kosten voor eigen rekening? Dan zijn ze voor een deel aftrekbaar via de belasting. Vanaf 1 maart 2024 kun je belastingaangifte doen over het jaar 2023. Ieder(in) roept mensen met meerkosten op om vooral geen geld te laten liggen. Omdat het niet altijd eenvoudig is om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen, publiceert Ieder(in) op de website meerkosten.nl alle actuele informatie.

Dubbel voordeel

Aangifte doen loont vaak dubbel. Je krijgt namelijk niet alleen belastinggeld terug, maar je krijgt mogelijk ook meer zorg- en huurtoeslagen omdat door de aftrek je belastbare inkomen daalt. Ook als je inkomen laag is en je geen belasting hoeft te betalen, kan het toch zo zijn dat je belastinggeld terugkrijgt vanwege extra zorgkosten.

Meer belastingvoordelen

Meerkosten.nl geeft niet alleen informatie en praktische tips over de aftrek via de aangifte inkomstenbelasting, maar ook over andere belastingvoordelen zoals de dubbele kinderbijslag, de jonggehandicaptenkorting, de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap, de aftrek van premies voor lijfrentes voor een gehandicapt (klein)kind en aftrek voor tijdelijk verblijf thuis (weekenden en vakanties) van verwanten die in een instelling wonen.

Meerkosten.nl/belastingvoordeel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*