Eén browser is geen browser

Gebruik meerdere browsers en bescherm uw privacy

U bekijkt deze pagina met een internetbrowser, een computerprogramma dat internetpagina’s laat zien. En gek genoeg gebruiken de meeste mensen maar één browser om internetpagina’s te openen. Hoezo gek genoeg? Nou, omdat het handig kan zijn om meerdere browsers te hebben en tegelijk te gebruiken. En het kan in een flink aantal gevallen ook slim zijn om daarmee uw privacy beter te beschermen.

Voorbeeld: Heel veel mensen gebruiken email van Google (gmail) en/of maken gebruik van Youtube. Google wil het liefst dat je naar hun sites gaat, terwijl je nog bent ingelogd via je email-account. Waarom? Daarmee kan Google nagaan welke websites je bezoekt of welke filmpjes je bekijkt op Youtube. Dus als je dan per ongeluk een filmpje bekijkt van Anneke Grönloh of Marlene Dietrich om maar eens wat te noemen, onthoudt Google dat. Waarom doen ze dat? Google leeft van advertenties en als ze weten waar je voorkeuren liggen, kunnen ze advertenties beter laten zien. Nu zal dat voor Anneke Grönloh wel loslopen, maar toch.

In dat geval is het handig om een extra web-browser te installeren.

Als u een computer aanschaft was het tot voor kort zo dat daar standaard de web-browser van de maker van Windows wordt bijgeleverd: Internet Explorer.  De laatste versie hiervan is versie 9. Als u nog over een oudere versie beschikt, is het raadzaam de laatste versie te installeren. Oudere versies van Internet Explorer (zeker tot en met versie 7) zijn slecht en niet goed te beveiligen.

Aan te raden andere browsers

1. Chrome
Die kunt u hier downloaden

2. Firefox
Die kunt u hier downloaden

3. Safari
Die kunt u hier downloaden

4. Opera
Die kunt u hier downloaden

5. Maxthon
Die kunt u hier downloaden

6. Seamonkey
Die kunt u hier downloaden

 

Bovenstaande lijst is ook in de volgorde gezet van populariteit. Probeert u het eens en als u het leuk vindt, kunt u ze ook allemaal een keer uitproberen om te bekijken wat voor u het prettigst werkt. Iedere browser heeft zijn eigen eigenaardigheden en zeker bij Chrome, Firefox en Opera kunt u hier wat extra faciliteiten toevoegen, die het surfen op het internet nog leuker kunnen maken.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*