U drinkt teveel? Pil helpt u er van af

 

Het komt nogal eens voor dat mensen na hun vijftigste meer alcohol gaan drinken. Zeker vanaf  de pensionering is de fles wijn aantrekkelijker dan ooit. Op zich geen probleem, behalve wanneer het de spuigaten uit gaat lopen: u slaapt slecht, u staat vermoeid op, u voelt zich depressief en in de middag neemt de behoefte aan een glas toe.  En dat komt het punt dat afhankelijkheid van alcohol erin geslopen is: u kunt eigenlijk niet meer goed zonder. Bij veel mensen duurt dat bewustzijn overigens lang, en vaak te lang.

Maar als u eenmaal niet langer in de ontkenning zit en eigenlijk het drankgebruik wil stoppen is de volgende vraag: hoe doe ik dat? Alcoholverslaving is net als alle andere vormen van verslaving, moeilijk weg te werken. Wetenschappers hebben nog geen sluitend antwoord gevonden op de vraag hoe alcoholverslaving de wereld uit kan, maar er is nu wel een reeds bestaand medicijn getest en dat heeft een goede uitwerking op de lust naar alcohol.

Het middel heet Gabapentine en wordt nu voorgeschreven bij epilepsie, maar ook bij zenuwpijnen en migraine; in die zin is het een gangbaar en goedgekeurd geneesmiddel.

Lees meer over het onderzoek op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*