Drie fiets- én wandelroutes voor de fanatieke fietsers en wandelaars door Zuid-Limburg

In Nederland zijn er ontzettend veel mooie fiets- en wandelroutes, zo ook in Zuid-Limburg. Er zijn vele verschillende routes die u kunt afleggen op de fiets of te voet. Hieronder zijn drie mooie fietsroutes én drie mooie wandelroutes door Zuid-Limburg.

 

Fietsroutes

  1. Drielandentocht langs Epen

De drielandentocht langs Epen brengt u via het knooppuntensysteem langs leuke terrasjes met enkele klimmetjes waarvan de laatste de zwaarste is. Deze route is relatief pittig, maar laat wel de prachtige omgeving van drie verschillende landen zien. Deze tocht is 37 km lang en kijk hier voor een beschrijving.

  1. Fietsen door Klimmen, Haasdal en Valkenburg

Deze fietstocht laat u het prachtige Zuid-Limburgse landschap ontdekken. De route begint in Klimmen en eindigt daar ook weer nadat de route u door Haasdal en Valkenburg heeft geleidt. Er zijn verschillende klimmetjes die een aardige uitdaging zijn. Dit wordt afgewisseld met verschillende dalingen waarmee u de prachtige omgeving ontdekt. Deze tocht is 23, km lang en hier is de beschrijving.

  1. Kastelenroute: Valkenburg aan de Geul

In de gemeente Valkenburg aan de Geel ligt de zogeheten kastelenroute. De start is in Valkenburg en leidt u richting Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem. Er zijn meerdere klimmetjes tijdens deze fietstocht. De prachtige natuur en vergezichten zijn een lust voor het oog. Daarnaast kunt u regelmatig een pauze nemen op een van de vele terrasjes op deze route. Deze tocht is 27,3 km lang. Kijk hier voor de details.

ScreenShot005Als u een of meerdere van deze routes gaat trotseren is het een mogelijkheid om de fietstocht te combineren met een overnachting. Gaat u met een klein groepje? Misschien is een Ulvend vakantiehuis voor 8 personen iets voor u!

 

 

Wandelroutes

  1. Schinveldse Bossen

De Schinveldse Bossen liggen in de gemeente Onderbanken. Dit prachtige bos is een geweldige manier om de natuur te ontdekken. Wat deze wandelroute zo bijzonder maakt is dat u kunt meemaken hoe het leven in de regio was circa 1900. De route begint aan de Leiffenderhogweg in Schinveld. De afstand is deze route is 8,6 km.

  1. De Brunssummerheide

Het veelzijdige Brunssummerheide is door de geologische activiteiten in het verleden gevormd tot een uniek natuurgebied. U vindt hier bossen, heidevelden, beken, vennen landbouwgronden en zandvlaktes. Het is een uniek landschap. Deze route begint aan de Kamperheideweg 6 in Heerlen. De afstand van deze route is 5.0km.

  1. Aachenerwald

Deze route leidt u door het grote Aachenerwald naar de bron van de Geul. De bron is een kleine plas met een klein stroompje, maar wat de route zo bijzonder maakt zijn de zyklopenstenen. Deze schaduwrijke boswandeling is relatief pittig met een aantal hellingen. Deze wandeling is uitermate geschikt voor warme zomerdagen. Deze afstand van deze route is 15,1 km.

Kijk voor meer fiets- en wandelroutes eens bij VVV Zuid-Limburg. Overigens kunt u deze wandelingen ook combineren met een overnachting in het prachtige Zuid-Limburg. Kijk voor luxe groepsaccommodaties eens bij Ulvend vakantiehuizen!

 

 

 

1 thought on “Drie fiets- én wandelroutes voor de fanatieke fietsers en wandelaars door Zuid-Limburg

  1. Terpstra Beantwoorden

    Op fietsnetwerk.nl kun je een goede fietsroute app vinden. Daarmee kun je de route op een eenvoudige manier langs de fietsknooppunten volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*