De Kleine Prins

Eén van de meest beroemde kinderboeken is het in 1943 (!) geschreven boek De Kleine Prins door de Fransman Antoine de Saint-Exupéry. Het boek is al ruim in 160 talen vertaald en als je een willekeurige boekhandel in Frankrijk binnenloopt zijn er heel veel verschillende uitvoeringen te koop.

In eerste instantie is De kleine prins een boek voor kinderen, maar het boek neemt je mee in verscheidene diepzinnige en idealistische punten aan over het leven, die door het hele boek verweven zijn. In het boek stelt de schrijver zichzelf voor in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse prins tegenkomt. In hun gesprek openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige verstandigheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien. De les van de kleine prins is: Het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen. Je moet met je hart zoeken. 

Kortom: met de decembermaand in het vooruitzicht is dit het ideale cadeau en deze editie is chique in een harde kaft verschenen in een vertaling van Martine Delfos. Het boek is via deze pagina te koop – zonder verzendkosten – .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*