De bikini is nu net 70+

De bikini viert een virtueel feestje: Het is 70 jaar geleden dat deze voor het eerst aan het grote publiek werd gepresenteerd op een Parijse catwalk in 1946 door danseres Micheline Bernardini. Het tweedelig badpak van de Franse ontwerper Louis Réard was zeer controversieel. Inmiddels is de bikini niet meer weg te denken aan het strand. Welke bikinitrends zien we deze zomer?

High waist

Nooit genoeg bikini’s! Deze zomer mogen vrouwen de high waist bikini toevoegen aan hun garderobes. De bikinibroekjes met hoge tailles lenen zich perfect voor verschillende figuren. Marilyn Monroe is hét boegbeeld van deze retrobikini. Zij liet zich al fotograferen in high waists in de jaren ’50.

Neopreen

De bikini ontwikkelt zich niet alleen qua pasvorm, ook de materialen vernieuwen. De laatste trend is de neopreen bikini. Dit materiaal wordt gebruikt voor wetsuits van surfers en duikers. De stof droogt snel en het zit comfortabel. Felgekleurde neopreen bikini’s gaan we zeker zien deze zomer.

Badpakken

Het badpak maakt een opvallende comeback. Ze zijn weer verkrijgbaar in allerlei cuts and shapes, net als bikini’s. Strapless, push-up, hoog opgesneden, corrigerend of met pijpjes. De diversiteit van het aanbod badpakken en bikini’s is groter dan ooit in de zomer van 2016.

High neck

Hoge broekjes zijn hip, en dat geldt ook voor hoge topjes. High neck bikinitops hebben vaak sierlijke patronen en indrukwekkende rugdecolletés. Een high neck top kan worden gecombineerd met bijna alle typen bikinibroekjes, hoog of laag. Een bruikbare aanvulling op de verzameling bikini’s!

Brazilian

Méér stof mag, maar minder ook. Brazilië is een bikiniland pur sang. De Braziliaanse bikinibroekjes zijn wereldwijd bekend. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio zullen de stranden van Copacabana en Ipanema in de schijnwerpers staan. Gaat de Braziliaanse bikini hiervan profiteren?

 

 

bikini-infographic-760grand

Met dank aan Beslist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*