Code rood dreigt voor patiënten met uitgezaaide borstkanker

Teken hier de petitie >>

 

Borstkankervereniging Nederland (BVN) maakt zich grote zorgen dat het geneesmiddel pertuzumab (Perjeta) mogelijk uit de basisverzekering verdwijnt. Eerder vandaag adviseerde Zorginstituut Nederland (ZINL) minister Schippers om pertuzumab te schrappen uit het zorgverzekeringspakket vanwege te hoge kosten.

Binnenkort neemt minister Schippers het definitieve besluit. BVN vindt dat zij dit advies absoluut niet mag overnemen en dringt erop aan juist scherpe prijsonderhandelingen te voeren met de fabrikant. Het middel is bewezen effectief (gemiddelde levensverlenging van bijna 16 maanden met behoud van kwaliteit van leven) en moet daarom beschikbaar blijven voor patiënten*.

BVN wil in gesprek met minister Schippers over het behoud van pertuzumab bij uitgezaaide borstkanker, om te voorkomen dat de patiënt de dupe wordt.

Teken hier de petitie als je vindt dat dit geneesmiddel in de basisverzekering moet blijven!

 

* Pertuzumab is gericht op patiënten met HER2 positieve, uitgezaaide, niet-operabele borstkanker, die nog niet eerder een HER2-gerichte behandeling of chemotherapie hebben gehad voor hun uitgezaaide ziekte (eerstelijns behandeling).

Bron: Borstkanker.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*